Тенев влиза в ръководството по времето, когато съдружници на Дончев

...
 
Тенев влиза в ръководството по времето, когато съдружници на Дончев
Коментари Харесай

Дъщеря на топ приватизатор е екстрадираната в САЩ адвокатка на Ружа Игнатова

 

Тенев влиза в управлението по времето, когато съдружници на Дончев стават групировката „ Мултигруп “ и вездесъщата „ Газпром “. Именно с финансирането от съветския газов монополист и от Илия Павлов, Дончев съумява да налее стотици милиони в битовата газификация на половин България. Дотогава той по личните си самопризнания е „ просто човек с хрумвания, на който му липсват средства, с цел да ги осъществя “. С съветска помощ пари се намират, само че московските приятели естествено поставят и свои хора да надзирават ръководството на „ Овергаз “. Твърди се, че измежду тях е и бащата на Ирина Дилкинска.

 

Малко по-късно Андрей Тенев се включва и в всеобщата приватизация. Заедно със Сашо Дончев те са създатели на приватизационния фонд „ Наш дом “. Събраните десетки хиляди левове от жители, биват вложени в покупката на оранжерии и консервни заводи в цялата страна, акции в други предприятия и аграрни земи. Впоследствие, както става и с останалите фондове, хилядите дребни вложители са отстранени с най-различни врътки, все в границите на закона.

 

Така при започване на века контролът върху фонда се поема от компании, гравитиращи към Сашо Дончев, който по това време към този момент е влезнал в ролята на несменяемия медиатор сред „ Газпром “ и „ Булгаргаз “, трупайки облаги от комисионерство при доставките на синьо гориво, несъмнено изцяло нелегално.

 

Очевидно бизнесът идва допълнително на газовия необут и през 2003 година, той продава фонда, преименуван на „ Наш дом България холдинг “ на дясната си ръка Андрей Тенев. Както си му е редът ръководството на холдинга мигновено е поето от фамилията на новия притежател. Сред новоназначените шефове е и щерката на Тенев – Ирина. Младата дама, която е квалифициран правист, заема разнообразни постове в консервната империя на татко си. твърди се, че родителят й мултимилионер не я лишава от нищо. Така Ирина Тенева се нанася в баровски апартамент на метри от Руския културно-информационен център на пъпа на София, харчи с лека ръка големи суми за купони, скъпи коли и пътешествия, спомнят си нейни познати от тези години.

 

Луксозният живот обезпечен от родителите й обаче не е задоволителен за амбициозната брюнетка. В търсене на още популярност и благосъстояние през 2014 година, тя се причислява към основаната от Ружа Игнатова компания „ Уанкойн “. С обещания за финансова гражданска война и големи облаги, Игнатова и Ирина Дишлкинска и куп интернационалните измамници, съумяват да убедят десетки хиляди наивници от целия свят да влагат спестяванията си в покупка на митичната криптовалута. Печалби несъмнено няма, а „ Уанкойн “ се оказва следващата финансова пирамида, само че работеща в цифровата епоха.

 

Емил Хърсев

За момента е потвърдено, че Ружа Игнатова и помощниците й са откраднали над 4 милиарда $, само че проверяващите настояват, че сумата е неведнъж по-висока. Това трансформира схемата в №1 за всички времена в международен мащаб. Събраните от Игнатова милиарди долари са вложени в първокласни коли, яхти, парцели, картини, рокли, бижута и банкови сметки в офшорни зони.

 

Малко преди спукването на балона, фараонката изчезва безследно. За последно тя е забелязана да се качва на полет от София за Атина. Има версии, че Игнатова е била убита от родни мафиоти, които са прибрали откраднатите от нея пари, а трупът й е нарязан на ситни части и изхвърлен в морето, с цел да бъде изяден от хищните риби. Така или другояче доказателства за това няма, а Игнатова и до през днешния ден се води безследно изчезнала. От края на 2017 година тя и заграбените милиарди се търсят от ФБР, Интерпол и полицейски служби в половината свят.

 

За да бъдат изхарчени откраднатите пари от пирамидата на Ружа Игнатова, би трябвало първо да бъдат легализирани. Ключова роля в схемите за препирането на милиардите има дясната ръка на фараонката – Ирина Тенева, която след неотдавнашен брак сменя семейството си на Дилкинска. Тя бива включена в печатницата още през 2015 година, когато „ Уонкойн “ е на върха на славата си и милиони наивници влагат спестяванията си в измислената от Ружа Игнатова криптовалута.

 

Освен, че управлява юридическия отдел на Игнатова, Дилкинска употребява компанията си „ Би Енд Ен Консулт “, с цел да препира парите. В компанията няма назначен на работа нито един човек, което не пречи през 2015 и 2016 година, тя да разгласи пред Национална агенция за приходите колосалните 200 млн. евро доходи от консултантски услуги и продажба на програмен продукт. Твърди се, че по това време Ружа Игнатова е покровителствана от хора на основни позиции във властта. С тяхна помощ ползата на данъчните към мистериозната активност на „ Би Енд Ен Консулт “ е кръстосан навреме.

 

През идващите две години Дилкинска уголемява перачницата. Заедно с американския юрист Марк Скот и брата на Ружа Игнатова – Константин, основават няколко фиктивни капиталови фонда на Каймановите острови, към които потеглят още 400 млн. $, ограбени от вложители в пирамидата „ Уанкойн “.

 

След изгубването на Ружа Игнатова щатските управляващи последователно стартират да разкриват следите на откраднатите милиарди и разплитат схемите, в които взе участие Дилкинска. Първи в лапите на ФБР попада юрист Марк Скот, който е задържан в края на 2018 година Научавайки за задържането му, Дилкинска написа на Константин Игнатов с молба за помощ. В опит да заличи следите си, тя стартира под паника да унищожава документи и даже продава компанията си, през която е изпирала милионите на подставено лице. Явно въпреки всичко фараонската помощничка съумява да си обезпечи услугите на митичните „ мега юристи “.

 

След издадена заповед за арест от Съединени американски щати, Дилкинска е арестувана у нас през юни 2021 година, само че бранителите й съумяват да забавят делото за екстрадицията й цели 2 години. Окончателното решение е взето от съда едвам при започване на март тази година. На 20 март, дни след рождения си ден, милионерската дъщеря е изпратена в Щатите, където я чака дело за присъединяване в незаконна група за машинация и пране на пари, ръководена от Ружа Игнатова, а наказването е до 40 години затвор.

 

Междувременно осведомени издават, че в най-скоро време с обвиняване може да се снабди и фамозния финансист Емил Хърсев, защото през неговата консултантска компания бяха придобивани огромна част от парцелите на Ружа Игнатова на пъпа на София, които небрежно сменяха притежателя си след мистериозното изгубване на фараонката.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР